Allt du behöver veta om dränering

Allt du behöver veta om dränering

I och med klimatförändringen så är ingen skyddad, inte ens vi nere i Skåne kommer undan och det förväntas bli mer översvämningar i framtiden. Detta kan drabba vissa hushåll hårt och en sak som alltfler kommer behöva göra är att dränera. Detta inlägg ska handla om dränering och så får ni själva ta ställning till ifall det är någonting som ni behöver göra eller inte! 

Vad går då en detta ut på? Det är ett sätt att avlägsna överflödigt vatten från din fastighet. Dessa åtgärder kan bestå av diken, kanaler eller dräneringsgravar. 

Dräneringsdiken är normalt grunda kanaler som är relativt breda, tillräckligt djupa för att regnvatten ska kunna tränga in men inte för djupa så att dikesuppsamlarna inte lätt samlar ihop lera. De bör alltid ha ett överflöde så att de inte stannar upp och det är också viktigt att rengöra dem ganska ofta så att det inte finns några blockeringar som skulle få systemet att sluta fungera. Dessa kanaler liknar dräneringsdiken, men detta dräneringssystem har en stor skillnad: det är mycket djupare än ett normalt dike (vanligtvis 0,2-0,5 m) och lämpar sig bara för ganska stora områden så just detta behöver inte du som privatperson fästa så värst mycket uppmärksamhet på. 

Skåne är ganska platt och ligger i nivå med havsytan på många håll och kanter, och bor du så kommer du nog inte ifrån att du förr eller senare måste anlita ett företag inom detta område. Det är så mycket jag skulle kunna säga om detta men det får inte plats i ett inlägg, så om ni bestämmer er för att det här är någonting som ni behöver veta mer om så är det bara att ni klickar på länken som finns här i inlägget, då hittar ni kontaktuppgifterna till ett företag som kan besvara alla era spörsmål!

Kommentarer är stängda.